Selecteer een pagina

Ook voor mij is het de hoogste tijd

‘Ook voor mij is het de hoogste tijd’

Geen wegmoffelen. Geen afzwakken. Geen onder stoelen of banken schuiven. Niet kleiner (of groter) maken. Klaar is het. 

Waar ik het over heb?

Over talent, kwaliteiten, of om in de klassieke marketing terminologie te blijven: USP’s.

En ik vind dat ook jij dit niet (meer) moet doen. Daarom schrijf ik deze blog. Moge het je inspireren, je creatieve energie aanwakkeren, de kracht van jouw natuur in bloei zetten.

Toen

Zweverig, zweefteef, vaag, niet met beide voeten op de grond. Onbegrepen. Ik ga terug in mijn herinnering naar ongeveer 2002, 2003. Ik zie mezelf daar nog staan: midden in de lange gang, met hoge ramen uitkijkend over de uiterwaarden. Als professional gedetacheerd werkte ik voor de afdeling sustainable development en marketing bij een groot energiebedrijf. De groene sector was nog pionieren. Ik stond daar in die gang met de bedrijfsarts aan mijn oor: “Mevrouw, u heeft geen griep. U heeft een burn-out.” Flabbergasted bracht ik niet veel meer uit dan een “Huh, hoe bedoelt u???” “Ik verwijs u door naar een collega bedrijfsarts die onder andere is gespecialiseerd in NLP”, sloot hij af.

Niet vaak had ik meegemaakt dat een bedrijfsarts je vertelt dat je zieker bent dan je zelf denkt te zijn. De beste man had het bij het rechte eind, het was een grote ommekeer in mijn leven, alles veranderde…

Ik ging van ratrace naar zen place 

Een periode van binnenstebuiten keren volgde. Een deep dive in mijn binnenwereld. Van NLP naar EFT, van lichaamswerk naar loopbaancoaching en een hoop er tussenin. Ik volgde therapie en schoolde mezelf tevens om tot masseur, coach en energiewerk. Dat was niet zomaar wat, dat was geen rationele aangelegenheid. Het was met recht een deep dive in de spelonken van mijn persoon. Er kwam veel naar boven, weer terug. Zoals mijn grote gevoeligheid. Als kind vanzelfsprekend, niet gevoed door mijn omgeving dus gaandeweg als ‘niet nuttig’ uitgezet. Maar het was er wel, en het kwam allemaal weer terug: het zien, voelen, intuïtieve. Het label Hoog Sensitief Persoon werd me helder. Ook dat ik er wat mee te doen had: ik kon niet meer om mezelf heen. 

Het was tijd

Mijn loopbaancoach hielp me met het opstarten van mijn eigen praktijk. In eerste instantie voor particulieren. Intuïtieve massage en de vraag naar coaching groeide. Het was niet allemaal rozegeur en maneschijn. Hoewel de inzichten in mezelf wel een hele verademing waren. Mijn omgeving, we hebben het over zo’n 20 jaar geleden, was er nog niet helemaal aan toe. Ineens was ik een ‘zweefteef’, ‘vaag’ en soms zelfs ‘charlatan’. Het was de tijd waarin de eerste nummers van Happinez verschenen; het geestelijke en spirituele, leven met hart en ziel, ging meer de buitenwereld in. Zweverig werd door de jaren heen alledaagser, bezieling kreeg meer plek. Ik begaf me op het pad van een voorloper. Ondanks de uitdagingen, was het mijn tijd.

Je bent wie je bent

In mijn praktijk kwamen voornamelijk particulieren. Steeds vaker kwam er de vraag van ondernemers bij, ZP’ers. Ik hou van ondernemende mensen. Met gedrevenheid, een visie, een plan, energie, creativiteit! Iets neer willen zetten. Van niets iets maken. Een verschil maken. En zo was mijn kringetje weer rond; het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Je bent wie je bent. Na de deep dive in mijn binnenwereld, bewoog ik me de buitenwereld weer in richting zakelijke dienstverlening. Deze keer deed ik het helemaal op mijn manier. Maar het was nog vroeg. EQ had nog niet zo’n grote rol. Intuïtief ondernemen al helemaal niet. 

Gevolg: ik ging me aanpassen

Ik werd moe van de vooroordelen. Hoog sensitief zijn, betekent ook negativiteit sterk voelen. Ik bedekte mijn talenten, zodat ze makkelijker inpasten, zodat ik een minder hoge boom werd. Hoewel ik mijn intuïtie en sensitiviteit altijd gebruik in mijn werk, liep ik er zeker niet mee te koop. Maar die tijd is voorbij. Want, het is tijd. De wereld is veranderd, er is een hoop gaande. Iedereen is meer dan ooit toe aan een balans. In mijn optiek ontstaat die balans wanneer je trouw bent aan je natuur. Wanneer je de kracht van je natuur de ruimte geeft. Jij op jouw authentieke wijze. Pure rijkdom. Daar worden we toch allemaal beter van? Het gaat om delen, versterken, elkaar aanvullen. Juist, met jouw kracht als jouw USP.

Nu

Ik ben wie ik ben! Voor mij betekent dit mijn intuïtie en hoog sensitieve aard weer optimaal inzetten om jou verder te helpen. Als krachtziener, bij je persoonlijke of zakelijke ontwikkeling en de situaties waar je tegenaan loopt. Ik help jou je eigen krachtziener te zijn. Juist in deze tijd.

Als ondernemer dient je persoonlijke groei altijd je zaak. Ik zeg wel eens, ‘ondernemen is persoonlijke ontwikkeling in het kwadraat’. Met mijn intuitie en sensitiviteit maak ik snel diepte analyses die kunnen gaan over je onderneming, strategie, communicatie. Maar ook: op welke manier kom jij het beste tot je recht? Denk aan je aanbod, de vorm waarin je dat giet, voor welke mensen kan jij het meest van betekenis zijn. Welke communicatiestijl past het beste bij jouw marketing? Of misschien wil je een project of bedrijf starten?

Het gaat allemaal over de balans van je binnenwereld, waarmee je de buitenwereld in gaat. Daar zit jouw goud. deel het. maak de wereld mooier. dat doen we samen.

En nu?

Je vindt de intuïtieve sessies nog niet helemaal terug op de site. Maar, dat wil niet zeggen dat je geen afspraak met me kunt maken. Dat kan natuurlijk gewoon. Zowel live in de praktijk in Zutphen, buiten in de natuur nabij Deventer, of online via live beeldbellen. 

Schroom niet, mail me, let’s get going! tiara@krachtzieners.nl 

Contact!

Meer inspiratie