Selecteer een pagina

In een moeilijke situatie weet je vaak met elke vezel in je lijf wat het juiste is. Dat herken je vast, toch? Wat als je hier meer op zou vertrouwen? 

Zo wist ik bij de aanschaf van mijn auto dat er iets niet in de haak was. Mijn gebrek aan technische kennis deed me twijfelen aan mijn voorgevoel en zo vertrouwde ik op de technische man die aanwezig was. Met ons volle verstand liepen we praktische punten na. Met alle logica zag het eruit als een goede koop. Zo geschiedde. Alleen… binnen 2 weken kwamen er verschillende mankementen naar voren die me veel extra geld kostte. Wat als ik naar mijn gevoel had geluisterd? Wat had ik dan gedaan? Dan had mijn gevoel me ingefluisterd een andere garage mee te laten kijken naar de auto. Dan hadden de kosten hoogstwaarschijnlijk gedeeld kunnen worden en was er een open communicatie geweest. Nu had het me veel frustratie opgeleverd en een heleboel gedoe. Dat had ik dus kunnen voorkomen, ‘had ik maar…’

Iedere keer wanneer je meer waarde hecht aan wat je omgeving vindt dan aan wat voor jou kloppend is, doe je jezelf enorm tekort. Je zegt daarmee eigenlijk dat jouw idee, visie of waarneming minder waardevol is en onbetrouwbaar – je kiest immers om te vertrouwen op wat anderen zeggen. Natuurlijk is het goed om te onderzoeken, verkennen, meningen te horen, naar inzichten te luisteren. Maar doe jezelf niet te kort door je innerlijke leiding te negeren. Wanneer je dit keer op keer doet, creëer je voor jezelf een steeds moeilijkere en vooral vermoeiender en energieslurpende situatie. Je loopt leeg. Voed jezelf niet. Blokkeert de informatie van jou zelf en daarmee breng je jezelf in disbalans. Jammer! 

Trouw blijven aan jezelf kan kwetsbaar voelen omdat jij bepaalt, jij kiest en soms gaat dat tegen de meerderheid in.

Trouw blijven aan jezelf betekent ook volledige verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Het is immers makkelijker om naar een ander of naar een situatie te wijzen, dan naar ons gevoel luisteren als blijkt dat het je niet bracht wat je had gehoopt. Er gruwelijk naast zitten terwijl je toch echt naar jezelf had geluisterd, geeft een grotere frustratie dan wanneer je het advies van een ander volgde. Het lijkt soms veiliger niet op je eigen gevoel te koersen en de raad van anderen te volgen – dat leidt alleen vaak niet tot een bevredigend resultaat. Het is zo veel leerzamer om je eigen innerlijke weg te volgen, dit brengt je meer, geeft je meer vervulling en innerlijke rijkdom. Je zelfinzicht zal groeien waardoor je sneller zult uitkomen bij je gewenste resultaat. Als ik bij de aanschaf van de auto naar mijn innerlijke leiding had geluisterd, had het me veel geld bespaard! 

We hebben allemaal een innerlijke stem, soms luider meestal zachter, je zou dit je intuïtie, voorgevoel of innerlijke wijze kunnen noemen. Dit deel kunnen we altijd raadplegen, voor professionele zaken, praktische zaken en innerlijke persoonlijke zaken. 

 

Wil je meer op je innerlijke stem vertrouwen? Meer stappen durven zetten luisterend naar die stem? 

In december zijn er nog een aantal plaatsen voor een individueel Kracht consult.

Zo leer je nog beter luisteren naar je innerlijke stem en daarop te vertrouwen. Stel je voor hoe jouw plan voor 2020 eruit ziet luisterend naar deze stem in jou? Reserveer een Krachtsessie en we gaan samen aan de slag voor de kracht van jouw zaak. 

Wil je nog in December een afspraak maken, mail me dan op tiara@krachtzieners.nl

Afspraken kunnen live plaatsvinden in de praktijk in centrum Zutphen, op een locatie in de regio Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen of via skype/zoom.

 

Meer over mij? Dat lees je hier