Soms zit de ‘au van rouw’ er nog voor. Kom je niet verder. Zit er ergens in je onderbewuste iets dat op de rem trapt waardoor je niet verder komt. Nog een cursus, training, programma. Nog maar weer eens beter je best doen, je marketing misschien wel aanpassen. Het maakt niet uit, telkens kom je weer op eenzelfde punt terecht.

Frustrerend, verontrustend, onzeker makend. Herkenbaar?

De pech van ‘au en rouw’ is dat we er geen zin in hebben. Het is niet fijn. We willen er liever niet heen en graag van weg. Tegelijk ga je daarmee ook weg van jezelf. Je ontkent een stukje van jou en als dat stukje te groot wordt, te veel, dan stagneer je… je bent immers in een poging verwikkeld jezelf incompleet te maken en dat gaat natuurlijk niet.

Lekker in je vel zitten faalt simpelweg wanneer je jezelf niet als geheel meeneemt. Het is gewoon de natuur. We zijn een geheel, 360graden gevoelens en ervaringen. Een stukje wegmoffelen of negeren gaat op den duur tegen ons werken.

Er komt een moment dat pijn zich opnieuw aandient. Onverwacht ineens en soms ook nog verpakt. Maar het komt. En ik spreek uit ervaring.

Wees wijs. Zo zwaar hoeft het helemaal niet te zijn om af te dalen in die put. De crux is dat vaak de pijn helemaal niet zo erg is. Dat ons hoofd het vooral heel groot heeft gemaakt. Dat het aangaan juist opluchting en ruimte brengt.

Geef jezelf de ruimte om naar de bodem te gaan. Naar de stilte, want op de bodem van de put is het heerlijk stil. Er is verder niets. Alleen jij met alles wat je bent. De bodem van de put is omhullend. Het is er niet alleen eng of vies. Het is ook een omhullende en rustige plek. Als je naar boven kijkt zie je gewoon de blauwe hemel boven je. Afdalen in de put, geeft rust. Je kijkt je angsten in de ogen. Waarvoor je wegliep is er gewoon. Alles is er. Jij bent er. En gek genoeg doet het misschien wel pijn maar ervaar je ook de opluchting.

De au van rouw is nodig. Het is de basis van nieuwe groei.

Als ondernemer ben je een creatieve denker. Soms lukt het, soms niet. Soms niet zo erg, soms ronduit It Sucks.

Loop niet weg voor de ‘au’ zaken, samen even mee aan de slag kan fijn zijn. Geeft weer ruimte. Laat je groeien. Juist als ondernemer.

Mail me als je aan de slag wilt. Gaan we samen even de put in. Kijken wat voor moois daarin verborgen zit. Want er zit wat moois in, altijd.

tiara@krachtzieners.nl voor een afspraak. Stel niets uit. Je leeft naar 1 keer!

* * *

Tot eind oktober kun je ook meetoeren in de Eend.

Over elk onderwerp dat de kracht van jouw zaak aangaat. Meer lees je hier: https://krachtzieners.nl/toer-mee-in-de-eend/