Selecteer een pagina

Stel je een straal voor onder je voeten, die zich uitstrekt voor je, zover je kunt zien.

Dit is je ‘basis-straal’, een pad dat aanvoelt als thuis terwijl je het bewandelt. Als je dit pad volgt, doe je het werk dat voor jou vanzelfsprekend is en waar je dol op bent. Wanneer je op je basis straal staat, druk je jezelf uit zonder zelfoordeel. En je leeft volgens de waarden die je het meest koestert.

Je kent je basis straal door de vitaliteit die je voelt wanneer je het van daaruit bezig bent.

Ik geloof dat we allemaal ‘basis-stralen hebben. Je kwam hier in de wereld, gedragen op jouw straal. En je basis-straal ligt vanaf het allereerste begin, of daarvoor al, onder je voeten en spreid zijn weg voor je uit.

Je liep er instinctief al op, voordat er allerlei dingen tussen kwamen. Maar cultuur trekt ons ervan af. Angst trekt ons ervan af. Stressoren trekken ons ervan af.

We verlaten onze basis-stralen. We proberen de paden uit die er gelikter, acceptabeler, minder eng uitzien. We dwalen af, soms voor een korte periode, en soms raken we ver afgedwaald.

We kunnen terugkeren. De pijn en frustratie van hoe het leven gaat als we van onze basis-straal af zijn geraakt, brengt ons weer terug.

Soms hebben we wat hulpmiddelen nodig om onze basis-straal te vinden, om onze weg terug te vinden door het struikgewas. En zodra we er weer mee bezig zijn, hebben we een nieuw soort kracht nodig om erop te blijven lopen.

Waar hou ik van? Wat brengt mij tot leven? Wat wil ik het liefst doen? De antwoorden op deze vragen brengen tekenen op ons pad die ons terugleiden naar onze basis straal.

Laten we elke dag allemaal starten op onze basis-straal te lopen – al was het maar voor enkele momenten. En als je ver van de jouwe bent afgeraakt, kun je er elk moment voor kiezen gewoon weer een paar stappen te zetten.

Het gevoel weer ervaren om stappen zetten lopend op jouw basis-straal? 

Leer het weer herkennen, en leer te luisteren naar je innerlijke stem en daarop te vertrouwen. Stel je voor hoe jouw leven eruit ziet wanneer je op deze manier leeft?

Afspreken? Het is mijn eer je te ontmoeten en op weg te mogen helpen. Afspraken kunnen live plaatsvinden in de praktijk in centrum Zutphen, op een locatie in de regio Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en ook via skype/zoom vanuit je lekkere stoel.

Meer over mij? Dat lees je hier

Tiara Ondernemen Coach