Selecteer een pagina

Vandaag schrijf ik over angst. De angst die ons tegenhoudt te doen wat je echt graag zou willen doen. Hoe vaak denk je niet bij jezelf ‘Ja maar…’, ‘Wat als…’, ‘Maar stel nou dat…’, ‘Moet ik niet eerst…’

Nee. Je moet niet eerst. Je bent gewoon goed genoeg zoals je bent. Je hebt al heel wat geleefde jaren op de teller staan. Jij bent jij. Jij hebt jouw unieke kracht, talent, je bent een uniek wezen. Net als ieder ander. Er is niemand hetzelfde.

Vind uit wat jou jou maakt 

Degene naast je ziet dat waarschijnlijk al lang, maar kan het niet eens goed benoemen. Want het is ook lastig onder woorden te brengen. Het IS namelijk gewoon. Je BENT. Maar voor jou, om er bewust je kracht van te maken met de dingen die je doet in de buitenwereld, is het heel handig om te weten wat jou jou maakt. Dat je dit zelf helder in het vizier hebt. Zo kun je er optimaal gebruik van maken. Zo kun je optimaal anderen ermee helpen. Zo zet je jezelf optimaal in.

Zo breng je jouw binnenwereld de buitenwereld in. Want daarvoor zijn we hier op deze aardbol denk ik. Net als de bloemen. Die ontluiken als een zaadje in de aarde om te bloeien. Om stuifmeel te verspreiden. Om een voedingsbron te zijn. Om in de natuur een geheel te vormen. Dat geldt voor een mensenwezen echt niet anders. Jij en ik, wij zijn natuur.

Kom, kom naar buiten, de buitenwereld in

Kijk je angst aan, zeg ‘Hoi’ en loop ondertussen door om je hogere doel te volgen. Dat gevoel van weten dat diep van binnen in je zit. Een gevoel dat zo nu en dan haar stem laat horen… ‘Zou ik niet toch eens…’

Doe jij nu de dingen in je dagelijkse leven waarvoor je hier op deze aardbol bent? Ik zeg fantastisch als dat zo is! Ik hoop dat je er anderen mee inspireert je voorbeeld te volgen. Gewoon met wie je bent.

Knaagt er toch nog iets aan je omdat je weet dat je meer in je hebt, dat je meer te delen hebt, dat je meer voldoening kunt voelen? Kom dan, open je voor jouw binnenwereld. Onderzoek, maak helder, geef er woorden aan, creëer een dienst of aanbod waarmee je anderen van dienst kunt zijn. Want echt, bij elke oplossing hoort een probleem of uitdaging. En jouw kwaliteit, jouw kracht, dat is een oplossing voor andermans probleem. Een uitkomst voor andermans wens. 

Wees eigenaardig!

‘Begin een groot, dwaas project. Het maakt niet uit wat anderen van je denken.’ – Mevlana Rumi

En dan nu de Hoe

Schrijf op, maak voor jezelf helder en concreet:

 • Mijn favoriete angst:
 • Wat ik goed kan, mijn kracht, talent:
 • Wat ik het allerliefste doe:
 • Wat is er allemaal al, wat doe ik (eigenlijk) al:

 • Welke vragen krijg je vaak om andere mee te helpen?
 • Waar inspireer jij mensen mee?
 • Jouw dienst of aanbod waarmee je anderen van dienst kunt zijn:
 • Welk ideale probleem van anderen hoort daarbij:

En waar zou jij mensen NU mee kunnen helpen?

 • Van wat je hebt opgeschreven; wat vind jij het leukste om te doen?
 • Waar kun je mensen nu mee helpen?
 • Waar kun je nu geld mee verdienen?
 • Wat voelt voor jou het meest ontspannen om op te pakken?

Breng jouw binnenwereld de buitenwereld in! De kracht van jouw natuur, daar is er maar 1 van.

Mail je me met jouw antwoorden en inzichten? 

-> tiara@krachtzieners.nl. Ik ben heel benieuwd en zal je mail zeker weten persoonlijk beantwoorden.

Tot dan!

Tiara Dijkhof

 

 

www.facebook.com/Krachtzieners  |  www.instagram.com/krachtzieners