startOmzet en winst voor de aandeelhouders, daar draait het om bij normale bedrijven. Maar er is een bijzonder soort bedrijven waarvoor geld verdienen van secundair belang is. Hun grote doel, hun missie: de wereld mooier maken.

Willemijn Verloop en Mark Hillen schreven het boek: ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf – Hoe social enterprises winst voor iedereen creëren’. 

Deze bijzondere bedrijven zijn social enterprises. Neem Specialisterren, dat software test met autistische werknemers. Of Tony’s Chocolonely, dat de chocoladeketen slaafvrij maakt. Met dit boek wordt eindelijk recht gedaan aan dit groeiende fenomeen.

Willemijn Verloop en Mark Hillen schrijven over de impact, kansen en uitdagingen van deze bijzondere bedrijfsvorm, gelardeerd met vele inspirerende portretten van sociaal ondernemers. Een uniek en inspirerend boek dat laat zien hoe een nieuwe economie in de praktijk vorm krijgt.

begineenbedrijKlik hier even als je het boek wilt bestellen.

Krachtzieners is onderdeel van de Werkplaats voor Bezieling, waar we een ideaal, een visie, hebben: kracht belichten en bundelen om op die manier met elkaar te bouwen op een duurzame wijze.

Verbeter je de wereld?

Om te starten vanuit jouw authentieke kern of om de kern van je zaak nog meer kracht bij te zetten belicht Krachtzieners de kracht je van je zaak. We hebben regelmatig laagdrempelige mogelijkheden om zo onze visie uit te dragen en samen te laten groeien.

Als je mee wilt doen? Mail ons even: tiara@krachtzieners.nl.

Hieronder kun je nog een inspirerend filmpje bekijken van Tony Chocolonely