Selecteer een pagina

Heb je wel eens het gevoel dat je teveel ideeën hebt? Ik hoor vaak creatieve ondernemende mensen zeggen: “Ik heb teveel ideeën.Ik weet niet welke ik moet kiezen, dus ik doe niets” of “Ik maak nooit iets af omdat ik afgeleid word door welk nieuw idee dan ook.” Laten we het eens hebben over ‘te veel ideeën hebben’.

Ik denk niet dat het probleem echt is dat we teveel ideeën hebben. Het probleem is dat we vergeten zijn hoe we als vruchtbare ideeën leveranciers kunnen leven (ook al is dat onze natuurlijke staat).

Kinderen hebben elke dag tientallen creatieve ideeën. Terwijl we opgroeien, leren we het af om met die ideeën spelen. We leren ons zorgen te maken of onze ideeën wel als ‘praktisch’ of ‘slim’ worden gezien. We staan ​​minder open voor nieuwe mogelijkheden wanneer we een beeld vormen over hoe de wegen in onze wereld lopen.

Snel vooruit … in ons volwassen leven komt een idee voor een nieuw project bij ons op. Misschien het idee om via een bedrijf een nieuw product of een nieuwe service in de wereld te brengen. Of om ons verhaal op een bepaalde manier te delen. Een fractie van dat verloren zelf – de idee-hebber – piept naar buiten.

De meesten van ons raken bijna in de stress! Is dit een goed of een slecht idee? Ik weet niet precies hoe ik dit moet laten gebeuren! En ik heb ook andere ideeën – hoe te kiezen ?!

We zijn vergeten – dat het hebben van een idee niets uitmaakt, dat we in de kern ideeën-hebbers zijn, dat het onze natuurlijke staat is om een ​​overvloedige stroom van ideeën de hele tijd door te laten stromen.

Dus, als je moeite hebt het avontuur aan te gaan met dat wat je van binnenuit roept omdat je meerdere ideeën hebt, en je in verschillende richtingen trekt, wat kun je dan doen? Je kunt jezelf eraan herinneren dat het gezond is om veel ideeën in een week, op een dag of in een bijzonder vruchtbaar uur te hebben.

Herinner je dan dat ideeën niet naar je toekomen omdat ze allemaal moeten worden gerealiseerd, maar omdat je een creatief, scheppend wezen bent. Je kunt je ideeën licht, speels bekijken met een knipoog die zegt: “Ik zie je. Je bent verrukkelijk. En je bent hier welkom.”

Je kunt zelfs de bewegingen van het lichaam als ideeën zien, gewoon als tekenen van je levendigheid. Je zou niet zeggen: “Ik heb mijn lichaam vandaag in zoveel verschillende bewegingen en richtingen bewogen – lopen en zitten en opstaan ​​en rijden en koken – en ik ben overweldigd door alle verschillende bewegingen.” Ideeën zijn er – zo natuurlijk voortkomend uit ons – omdat we leven.

Van daaruit kunnen we kiezen; met welke ideeën gaan we verder? Sommige ideeën zullen je specifiek aanspreken. Ze zullen je op zachte wijze zich aan je op blijven dringen. Ze zullen misschien eng voelen, maar ze zullen ook goed voelen. Daar kun je wat mee. Je leert steeds beter inzien dat sommige aspecten het meest haalbaar zijn – dat is ook goede informatie. Van daaruit kun je een idee kiezen om mee op avontuur te gaan, om een ​​tijdje verder mee te reizen.

Kijk naar je ideeën zonder oordeel of een hoge verwachting voor een levensplan, maar als een verdere ontdekkingsreis ga je met je idee op pad. Ga ervoor met focus en openheid. Onderzoek, ontwikkel, creëer. 

Vergeet nooit, dit ben je simpelweg: ideeën, ideeën, ideeën. Impulsen om te creëren, smeden en manifesteren.

PS Als je in een droogte van ideeën zit, als dit bericht je heeft doen beseffen dat je idee-fontein is opgedroogd, is dat ook goed. Dat gebeurt ons allemaal in sommige hoofdstukken van ons leven. Een geweldige manier om dingen weer op gang te krijgen, is terug te gaan naar de essentie – naar dat wat jij niet laten kunt en je altijd wel weer doet, of je er nu wel of niet iets voor terug krijgt.

 

Meer stappen durven zetten luisterend naar die stem? 

Zo leer je nog beter luisteren naar je innerlijke stem en daarop te vertrouwen. Stel je voor hoe jouw plan eruit ziet luisterend naar deze stem in jou?

Afspraken kunnen live plaatsvinden in de praktijk in centrum Zutphen, op een locatie in de regio Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en ook via skype/zoom vanuit je lekkere stoel.

Meer over mij? Dat lees je hier

Tiara Businesscoach