Selecteer een pagina

Vaak wanneer we kritiek (of complimenten) krijgen en we er afhankelijk van raken, komt dat omdat we een verhaal in ons hoofd creëren over wat de feedback betekent. De volgende stappen kunnen jou helpen om even een pauze te nemen, een stap terug te doen voor een ander perspectief en wat afstand te nemen van de kritiek of complimenten.

 

1 Feedback geeft je alleen informatie over de persoon die de feedback geeft. – hun voorkeuren, prioriteiten en waarden. Het vertelt je niets wezenlijks over jou. Stel jezelf de vraag: “Wat zegt dit me over de voorkeuren of prioriteiten van de mensen die ik probeer te bereiken?

2 Vergeet niet dat al het inhoudelijke werk kritiek oplevert – vooral voor vrouwen.

3 Vraag jezelf: “Wat zou mijn losgemaakt-van-complimenten-en-kritiek rolmodel doen?”

4 Wanneer kritiek echt steekt, of wanneer je erg bang bent voor een bepaalde vorm van kritiek, kijk dan hoe die kritiek overeenkomt met een geloof dat je over jezelf hebt en werk aan het updaten van dat geloof.

5 Stel jezelf de vraag: “Wat is belangrijker voor me; complimenten krijgen of hier aardig gevonden worden?”

6 Noteer de feiten over de situatie waarin je positieve of kritische feedback ontving. Vermeld dan jouw interpretatie van die feiten. Bedenk tien nieuwe interpretaties of mogelijke redenen, waaronder enkele die je aan het lachen maken!

Wees wie je bent, wees trots op wie je bent. Leer, groei, deel je kracht.

 

 

Wie ik ben?

Vanuit het communicatievak zette ik ooit die stap naar ondernemerschap, ik ken de klappen van de zweep. De angsten, de saboterende patronen, het ploeteren. Inmiddels ben ik al ruim 10 jaar sociaal ondernemer en heb mensen in diverse doelgroepen op weg geholpen om meer vanuit hun kracht te leven en werken. Naast Krachtzieners, ontwikkelde ik programma’s en richtte de kleinschalige non-profit stichting 360graden Mens op. De rode draad is: zichtbaar zijn, leven en werken vanuit je kracht en deel je kracht. Dat maakt de wereld mooier.

Stel je voor, jij zet die stappen om jouw unieke pad te gaan, en er staat iemand naast en achter je:
* jouw stok achter de deur die je helpt de stappen te zetten die je wilt zetten
* jouw cheerleader die je aanmoedigt
* jouw mentor die je van advies voorziet
* jouw hands-on support die je ook met praktische zaken als branding, profilering en het creëren van je aanbod helpt

 

Contact?

Ja, ik ontmoet je graag! Dat kan live op kantoor in hartje Zutphen, of online. Mail me om af te spreken en elkaar te leren kennen: tiara@krachtzieners.nl