Heel kritisch kun je zijn. Want je wilt alleen wat echt goed is, van kwaliteit is, naar buiten brengen. Dat legt je soms misschien wat lam. Vertraagt je.

Terwijl je voelt dat er veel mensen zijn die echt iets kunnen hebben aan jouw kennis en expertise. Misschien maak je je daar zelfs wel een beetje zorgen over. ‘Hoe moet dat nou toch allemaal in die bijzondere wereld…’

Je denkt veel na, onderzoekt, bent zorgvuldig want je wilt niet zomaar iets doen. Het zou uitermate vervelend zijn als je een ander tekort zou doen.

 

‘Wat is nou de juiste vorm, de juiste manier om die mensen te bereiken?’, is een vraag die jij jezelf regelmatig stelt. 

Maar zou het kunnen zijn dat je ietwat te kritisch bent? Dat er een kritische stem met je gedachtegangen meepraat en er nog een schepje bovenop doet? Kijk, zo’n kritische stem, daar is op zich natuurlijk helemaal niets mis mee. Best handig zelfs. Die geeft de kritische noot, zorgt ervoor dat je nog eens toetst of het wel klopt voor je.

“Tot daar en niet verder”, zou je eigenlijk tegen deze innerlijke criticus moeten zeggen. ‘Bedankt voor je inbreng en bezorgdheid, maar vanaf hier heb ik het zelf in goede handen’. Ja, want dat is het, deze stem is de overtreffende trap van bezorgdheid.

 

Weet je wat zou kunnen helpen zodat je toch jouw plannen continueert?

Je kritische stem serieus nemen en alles even opschrijven wat deze te zeggen heeft. 5 Minuutjes mag ‘ie aan het woord en krijgt het witte vel. En de meest belangrijke punten neem jij mee in je plan van uitvoering. Volgens mij gaat je criticus daar blij mee zijn. Worden jullie een goed team zo. En ondertussen, raak jij uit de verzanding en krijg je meer lucht en inspiratie om jouw kennis en kunde de buitenwereld in te brengen.

 

De kritische stem in je binnenwereld, met vertrouwen de buitenwereld in om jouw mensen te bereiken en raken.

 

Kan ik met je meedenken? Praktisch, inspiratie, sparren?

Met een warm hart luister ik naar jouw roep om van betekenis te zijn. Mail me op tiara@krachtzieners.nl

Tiara Krachtzieners Inspiratie Denktank

Tiara Dijkhof

 

 

 

www.facebook.com/Krachtzieners | www.instagram.com/krachtzieners