tony_chocolonelyDe kracht van je zaak ligt verankert in je ‘drive’, de ‘waarom je doet wat je doet’.

Wanneer je trouw blijft aan die drive, zorg je ervoor dat je in ieder geval jezelf als ondernemer voldoende blijft voeden om alle hobbels en bobbels die nu eenmaal bij ondernemerschap komen kijken met meer gemak het hoofd kunt bieden. Het zorgt ervoor dat je geinspireerd blijft. Zeker als je ‘waarom’ ook nog eens een sociaal maatschappelijk doel dient, is dat een enorme krachtbron om je drive gaande te houden.

Het gewoon goed willen doen

Een mooi voorbeeld is Tony’s Chocolonely: voortgekomen uit de verbazing van journalist en programmamaker Teun van der Keuken. In 2003 ontdekte Van der Keuken dat slavernij in de West-Afrikaanse cacao-industrie een veelvoorkomend verschijnsel is. Hij gaf zichzelf aan als ‘medeplichtige aan slavernij’ en besteedde in zijn programma Keuringsdienst van Waarde veel aandacht aan de kwestie.

Omdat de chocoladereuzen het lieten afweten, bracht Van der Keuken in 2005 zijn eigen ‘slaafvrije’ Fairtrade melkchocoladereep op de markt. Dat werd zo’n succes dat besloten werd om er een echt bedrijf van te maken. In 2006 werd Tony’s Chocolonely ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en sindsdien is Nederland een nieuw chocolademerk rijker.

Tony’s Chocolonely: ‘Wij hebben geen corporate social responsibility- beleid, want verantwoord ondernemerschap is een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Wij willen alles gewoon zo goed mogelijk doen.’

Tony’s Chocolonely spreekt

Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer bij Tony’s Chocolonely, spreekt a.s. donderdag 30 oktober bij de maandbijeenkomst van Parksociëteit Marialust in Apeldoorn. Deze avond staat helemaal in het teken van chocola. (Onderstaand meer praktische info)

Voor wie niet verbonden is aan de Parksociëteit Marialust, wees niet getreurd en laat je vooral inspireren door het ondernemerschap van Tony’s Chocolonely! Meer over Tony’s >>>

Praktische info Lezing 30 oktober a.s.

De maandbijeenkomst start om 17.00 uur en is toegankelijk voor leden van Parksociëteit Marialust. Leden kunnen ook introducees meenemen. Meer over Parksocieteit Marialust >>

Wie kennis wil maken met de sociëteit en een bijeenkomst wil bijwonen kan contact opnemen met het secretariaat via 055 521 42 42 of info@marialust.nl.

 

Wil je sparren over jouw drive en hoe dit de kracht van jouw zaak kan worden? Neem dan vooral contact op! Dat kan via onderstaand contactformulier.

[contact-form to=’tiara@krachtzieners.nl’ subject=’Sparren over de kracht van mijn zaak’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][/contact-form]
krachtzieners
Krachtzieners is onderdeel van de Stichting Werkplaats voor Bezieling.