warhoofdSuccesvolle mensen delen vaak een aantal gewoonten. Zo realiseren zij zich dat hun persoonlijke prioriteiten belangrijker zijn dan die van anderen. Op Lifehack.org is te lezen wat succesvolle mensen altijd doen en welke gewoonten zij juist verwerpen.

1. Begin je dag niet zonder plan
Veel succesvolle mensen hebben niet alleen een duidelijk beeld van hun plannen op de lange termijn, maar ook van wat zij per dag willen bereiken. Dit maakt het gemakkelijker om gericht aan het werk te gaan.

2. Wees niet te perfectionistisch 
Veel geslaagde mensen zien perfectionisme niet als doel. Wanneer je alles perfect wilt doen, bestaat het risico dat er uiteindelijk niets uit je handen komt en je altijd nog iets zal vinden wat beter kan.

3. Blijf niet te lang stilstaan bij je fouten
Om te kunnen groeien moet je durven fouten maken. Van je fouten kun je als geen ander leren. Zolang je het blijft proberen is iets nooit helemaal mislukt.

4. Onderschat het belang van plezier niet
Waarom zou je hard werken als dat je alleen maar uitput en frustreert? Succesvolle mensen weten als geen ander hoe belangrijk het is om pauzes te nemen en je weer op te laden voor je aan iets nieuws begint.

5. Sta vroeg op
Wanneer je vroeg opstaat, heb je meer controle over hoe het begin van je dag eruitziet. Begin met je wekker een kwartier eerder te zetten en ontdek wat vroeger opstaan je oplevert.

6. Begin met het moeilijkste
Aan het begin van de dag ben je nog vol goede voornemens. Daarom is het verstandig om met een lastige klus te beginnen. Bovendien loop je minder kans dat mensen je ’s ochtends vroeg storen.

7. Tel je zegeningen
Door stil te staan bij wat je al hebt bereikt, word je optimistischer. Succesvolle mensen zien vaak kansen. Leer ook de kleine meevallers te zien.

8. Maak tijd voor je familie
Door tijd te besteden aan je gezin, krijg je zelf ook energie. Werk moet nooit belangrijker worden dan je familie. Uiteindelijk werk je om iedereen een betere toekomst te geven. Tijd investeren in elkaar hoort daarbij.

Ook jouw succes?

Voor de kracht van je zaak vond ik dit artikel van auteur Marchien Kuijken / Intermediair Magazine erg passend. Wil je deze tips voor succes tot je gewoonte maken en kun je daar wel een sparringpartner of stok achter de deur voor gebruiken die echt met je meedenkt?

Neem dan vooral contact op! Dat kan via onderstaand contactformulier.

[contact-form to=’tiara@krachtzieners.nl’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Extra info:’ type=’text’/][/contact-form]