Hoeveel talenten en kwaliteiten je ook hebt, je ziet ze niet altijd van jezelf. We verstoppen onszelf, maken ons klein. Tijd om het beste in jezelf naar boven te halen: 5 keer inspiratie om het anders te doen

Sluit een pact met jezelf

Alleen jij kunt je leven inrichten zoals jij het wilt leiden. Hoeveel geweldige zielen er ook op je pad komen – het is en blijft jouw reis. Neem jezelf voor dat je altijd achter jezelf zult blijven staan; jijzelf bent je aller-, allerbeste vriend(in).

Fantaseer

Hoe ziet een perfect leven er voor jou uit? Wat is de droom die je zo fantastisch lijkt dat je ‘m jezelf gewoonweg ontzegt, omdat hij te onrealistisch, te frivool of absurd is? De eerste stap richting dat leven zijn de beelden die jij voor ogen hebt.

Laat jezelf versteld staan

Doe dingen waarvan de adrenaline door je lijf gaat gieren. Stel jezelf de vraag: ‘Wat is een actie waardoor ik van mezelf versteld zou staan?’ Je innerlijke criticus zal meteen gaan kwetteren, maar vergeet vooral niet dat die jou alleen maar wil beschermen tegen reële en irreële risico’s. Ontdek dat je angsten kunt overwinnen en dat je innerlijke criticus er ook weleens naast zit.

Tank op tijd bij

Als je naar deze stelregels leeft, stap je uit je comfort zone – en best wel vaak. Houd goed in de gaten hoeveel energie je hebt. En als je merkt dat je uitgeput raakt, stop dan en tank bij door dingen te doen die goed voelen en je weer opladen.

Wacht niet op een Oscar

Wacht niet op lof, bevestiging of een uitnodiging om je mening te geven. Niemand gaat je zien of horen – tenzij je zelf in de spotlight gaat staan en je mond opentrekt. Toon leiderschap en doe die dingen that scare the hell out of you.

Wil je nog meer inspiratie? Meld je dan even aan voor de Krachpost. Een kop koffie drinken kan ook. Mail me dan op tiara@krachtzieners.nl